Wo ist die Katze?

Katze JonesyOp vrijdag de 13de naar een singersongwriter contest gaan is riskant....

Zeker voor mij. Ik heb een keer een fix ongeluk gehad op vrijdag de 13de en ik ben een keer tegen een bestelbusje aan gefietst op vrijdag de dertiende. Ik heb iets met die dag en datum. Anyway... de paden op de lanen uit.

kerkWederom rijden wij met onze auto door het boerenland langs een pittoresk kerkje al zingend: ' we zijn er bijna, we zijn er bijna'  en vragen ons af waar hier in godsnaam een gelegenheid zit om muziek te maken. En dan zijn we er, een ontzettend leuke plek, Culucu genaamd. Inmiddels al  door ons verbasterd tot kukeleku, koekoek, klukkluk, enfin je moet wat doen in de auto.

George is de hartelijke gastheer, hij was vroeger clown, toen ik hem vroeg waarom hij gestopt was zei hij dat de kinderen hem te oud vonden worden voor een clown. Ik dacht altijd dat een oudere clown prima kon, maar tegenwoordig dus niet meer. Soundcheck, wat gerommel met kabels, zoeken naar een extra standaard kortom the usual.

Thuis gezorgd dat ik in ieder geval wat gegeten had, anders wordt het toch weer vette hap of een tosti of zoiets, blijkt dat er een tafel vol heerlijkheden klaar staat. Gevulde paprika's wraps, hapjes olijven. Super lekker!! Tis had nog niet gegeten dus die ging ook goed gevuld het podium op. De avond kan nu al niet meer stuk.

Daarna even frisse lucht en een ommetje over de tegenoverliggende begraafplaats gemaakt, weer eens wat anders voor een optreden. Wat ons opviel was de ruimte die de graven hadden (de grond is hier misschien goedkoper) en alle graven lagen er keurig geharkt en verzorgd bij, verse plantjes, hier en daar een waxinelichtje aan. Hier word je echt herdacht. En al wandelend langs al deze voorbije levens dacht ik, ' och wat zou ik me druk maken over een optreden, zolang ik nog ademhaal mag ik blij zijn, voor je het weet is het afgelopen'. Misschien voortaan maar even voor elk optreden een rondje begraafplaats doen om te relativeren.

Bij de aankondiging nog even het verhaal achter de naam Jonesy verteld. Dat ik vroeger de films van Aliens heb gekeken. Daar komt een kat in voor, Jonesy. Het beest overleefd al sudderend alle rampen in de film. Eén keer wil Sigourney Weaver de kat redden van het 'zinkende' ruimteschip voordat ze zelf over kan over stappen op een ander ruimteschip om zich vervolgens in te vriezen (of zoiets) voor een lange reis. Het lukt, en de kat gaat met haar mee de koelbox in. Die kat vond ik altijd onopvallend geweldig. De naam Jonesy vond ik ook leuk en lijkt toch een beetje op José dus dat werd mijn artiestennaam. De rest van de avond heette ik dan ook ' Die Katze' :-)

hapjesHet spelen was spannend. Daarna het publieke oordeel, één voor één kwamen de artiesten het podium op en het applaus gaf aan wat het publiek ervan vond. Er werd flink geklapt dus we zullen vast iets goed gedaan hebben :-) Daarna ging de jury in beraad en ondertussen storten wij ons weer op de lekkere hapjes. Er werd een paar keer om mijn CD gevraagd maar as usual; 'sorry die heb ik nog niet, eerst geld verdienen', misschien wordt dit wel mijn handelsmerk. Geen professionele CD, geen opnames, geen spotify geen youtube, geen downloadcodes, dus er blijft maar één optie over: Gewoon live komen luisteren.

Toch nog maar even naar het toilet. En terwijl ik daar rustig zit, even uit de drukte en herrie, hoor ik dat het ineens doodstil wordt... 'shit' denk ik... ' ik moet als een speer terug naar de zaal '. Ik haast me terug, ondertussen hoor ik de presentatrice roepen ' wo ist die Katze, wo ist die Katze? ' En ik kom aanrennen, ' ja ich bin wieder da'! Enfin ik was weer op het ruimteschip en zowaar we hebben gewonnen!

De prijs is een podium op het Woodstockfestival in Zyfflich. Of was het nou het Bluesfestival in Zyfflich? 1 of 2 juni? hmmm... daarover later meer in de agenda. Ik sta nu waarschijnlijk bekend  als, Die Katze, in Kleef.

Zo... spullen weer in de auto, en naar huis, google stuurt ons dwars door de polder over landweggetjes via een totaal andere route als de heenweg naar huis, en wij zingen vrolijk; ' we zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal ' .Goodbye kukeleku het was heel gezellig! Die Katze kommt nach Zyfflich! yeah!

Laat reactieformulier zien
Top